SynPro Matrix is een krachtige time-release matrix van
snelle, intermediaire en trage proteïnefracties: 3 soorten weiproteïnen
(weiproteïnen hydrolisaat, isolaat en concentraat), ei-albumine, sojaproteïnen
isolaat en micellair caseïne. Door de geleidelijke vertering van de
verschillende proteïnefracties ontstaat er een continue aanvoer van aminozuren. SynPro Matrix heeft een langdurige werking en is dus ideaal
voor gebruik als tussendoortje overdag, alsook vóór het slapen gaan om het
lichaam van eiwitten te voorzien tijdens de nacht. De eiwitten in SynPro Matrix
dragen bij tot spiergroei en de ontwikkeling van spiermassa, het is rijk aan BCAA’s en glutamine en bevat zeer
weinig vet (0,5g per serving).
SynPro Matrix smaakt uitstekend en is makkelijk te mengen.
De sleutelingrediënten per serving;
Weiproteïnen Hydrolisaat (WPH) – WPH is een soort
voorverteerde proteïne waarbij de proteïnemoleculen worden afgebroken tot
kleinere polypeptiden, peptiden en uiteindelijk tot aminozuren. WPH is
gedeeltelijk gehydrolyseerd, waardoor het product ook nog een zekere
hoeveelheid belangrijke grootmoleculaire biologische componenten bevat, zoals
Beta-Lactoglobuline en Lactoferrine. De aminozuren van een WPH worden super
snel opgenomen.
Ultra Whey Protein 90 XP - Instantised – dit Weiproteïnen
Isolaat (WPI) wordt verkregen via een speciale productiemethode (novel
“chilling”) of ultra koudgefilterde filtratiemethode. Deze methode vrijwaart de
natuurlijke structuur van de proteïne en levert aldus een ongedenatureerde (=
onbewerkte) WPI op (inclusief Beta-Lactoglobuline, Alfa-Lactalbumine, Bovine
Serum Albumine, Immunoglobuline G, Lactoferrine en Glycomacropeptide).
Whey Proteïnen Concentraat (WPC) – dit WPC wordt verkregen via
ultrafiltratie op lage temperatuur. De fabricagemethode beschermt de
proteïnestructuur tegen de warmte. De formule bevat peptiden met een zeer laag,
laag, middelgroot en groot moleculair gewicht. Verder bestaat WPC uit korte en
lange keten aminozuren, allemaal samengebracht via een selectieve hydrolysatie.
Die filtratiemethode zorgt ervoor dat dit WPI:
- De hoogste fracties aan Immunoglobulines IgG, IgM and IgA bevat.
- Een super geconcentreerde proteïne is met de hoogste biologische beschikbaarheid.
- Heel weinig vet bevat.
- Rijk is aan groeifactoren zoals IGF-1.
Ei-Albumine – deze intermediaire proteïnefractie bestaat uit
meer dan 80% zuiver proteïne van zeer goede kwaliteit. Het wordt gemaakt van
proteïne uit het wit van eieren en wordt trager verteerd dan de weiproteïne
fractie.
Soja Proteïnen Isolaat - dit plantaardig eiwit heeft hoge
concentraties arginine en glutamine.
Micellair Caseïne – (afkomstig van Melkproteiïnen Isolaat)
bevat meer dan 80% proteïne met een goed aminozuurprofiel en is het
hoofdbestanddeel uit melk. Caseïne is een dierlijk proteïne dat voorkomt in
melk. Het is veruit het belangrijkste melkproteïne. Het is gemakkelijk
afbreekbaar in essentiële aminozuren voor de synthese van andere proteïnen.
Micellair caseïne is een proteïnefractie die het traagst verteerd wordt.
Slechts 2,7g Koolhydraten per serving
5g BCAA’s en 4g Glutamine per serving